torstai 18. lokakuuta 2012

(Ei ihan niin) ilmaisen viinan bileet

Oijoijoi. Etelä-Karjalan Yrittäjäjärjestö EKY:n järjestämä Maakunnallinen Yrittäjäjuhla ei sujunutkaan ihan oppikirjan mukaisesti.

Yrittäjän leipä on tiukassa, etenkin täällä Etelä-Karjalassa jossa yrittäjyyden päälle ei vieläkään oikein mitään ymmärretä, toisin kuin vaikka Pohjanmaalla. Ymmärtäähän sen silloin, että säästöä täytyy etsiä sieltä, mistä sen saa, vaikkapa sitten Suomenlahden toiselta puolelta.

Eihän tässä nyt mikään Einstein tarvitse olla tätä asiaa tulkitakseen: piditte bileet, juotitte vieraita ja otitte niiltä siitä rahaa ilman anniskelulupaa. Jos minä annan jollekin rahaa ja saan vastineeksi drinkkilippuja, niin kyllä minä silloin tulkitsen ettei kyse ole todellakaan vastikkeettomasta tarjoilusta. Niin ja se alkoholin maahantuontilupakin vielä ja verot ja sensemmoiset. Lain sallima alkoholin tuominen omaan käyttöön ei tässä tainnut ihan täyttyä, otaksun?

Huvittavinta on ehkä se, että juhlien kustannusarvio oli useita kymmeniä tuhansia euroja ja halvasta alkoholista saatu säästö arvioiden mukaan maksimissaan tuhat euroa. Jopa minä tiedän, että Etelä-Karjala kuuluu kenties Suomen nipoimman alkoholitarkastajan reviiriin, miksi hitossa ottaa iso riski näin pienen hyödyn takia? 

Etelä-Saimaan tämän päivän paperiversiossa Suomen yrittäjien järjestöjohtaja Kari Hiltunen repi tukkaansa asian tiimoilta. Hän luonnehti asiaa alkeelliseksi virheeksi ja kyseenalaisti myös sen, kuinka tyylikästä on ylipäänsä tuoda juomia Virosta.

Noh, tyylikkyys ei välttämättä ole se adjektiivi, joka kansaamme muutenkaan yhdistetään, saati silloin kun on kysymys alkoholista. Toisaalta, köyhäilynkin voi tehdä tyylikkäästi, siihen löytyy oikein ohjeetkin Kuluttajaliiton nettisivuilta. Viron tuliaisista siellä ei tosin mainita mitään.

Kannattaa siis suosia jatkossakin ilmaisen viinan bileitä. Niin järjestäjänä kuin asiakkaanakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommentin, mutta mieluiten sellaisen jonka voisit antaa myös naamatusten, kiitos.