keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Naapurikunnista kajahtaa

Eteläkarjalaisen tavan mukaan naapuria pitäisi mielummin vähän kyräillä kuin halailla, mutta nyt täytyy lähettää virtuaalisuukkoset Lemi-Savitaipale-akselille.

Lemillä on ihan näillä näppäimillä kunnia debytoida Suomen ensimmäisen kotiseuturadion pääkallopaikkana. Lemin kotisetuyhdistys pyörittää radiota talkoovoimin ja perustelee uutta aluevaltaustaan tämän päivän Etelä-Saimaassa todella vastaansanomattomasti:

Meidän mielestämme kotiseutuyhdistyksen pitää mennä ihmisten pariin. Emme me voi jäädä hömelöimään vanhan museon nurkkiin.

Hei lemiläiset, nyt kyllä taisin rakastua.

Ja samaan aikaan Savitaipaleella: kun armas itänaapuri alkoi havittelemaan kylpylätonttia Pettilän kylästä, ei siellä suinkaan jääty tuleen makaamaan ja itkeä kollottamaan että ne vie meiltä kaiken. Siellä tajuttiin, että jumaleissön, jos me ei tehdä ite niin kohta joku muu tekee. Niinpä lähialueen mökkiläiset ja yrittäjät ottivat onnensa omiin käsiin ja kas, kohta heilahtaa vastatarjous tonttimaasta kunnanisien käsiteltäväksi. Missiona on kehittää alueen matkailupalveluja, kotimaisin voimin ja esityslistalla on niin tuulivoimalaa kuin tanssilavaakin.

Älkää nyt liian reippaiksi ruvetko, ettei tarvitse ihan tosissaan alkaa kadehtimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommentin, mutta mieluiten sellaisen jonka voisit antaa myös naamatusten, kiitos.