tiistai 21. elokuuta 2012

Hipit rautaa


Tunnustan: olen taipuvainen ajoittaiseen synkistelyyn ja pessimismiin. Tiedättehän, maailma on paha paikka ja pahemmaksi menee, me ihmiset ollaan kamalia ja typeriä eikä tulla ikinä oppimaan yhtään mistään.

En tiedä missä maailman pahuus oli viime viikonloppuna. Sen ainakin tiedän, että ihan jossain muualla kuin Joutsenon Konnunsuolla.


Kontufolk tarjoili kolmen päivän ajan musiikkia, taidetta, ruokaa ja juomaa Konnunsuon Juhlaladossa ja sen luonnonkauniissa ympäristössä.

Ja kaiken tuon lisäksi aivan järjettömän hienon tunnelman.

En ole enää vuosiin ollut oikein festari-ihminen: en jaksa ihmismassoja enkä varpaat murskaavaa ja ahdistavaa tungosta. Kaikkein vähiten jaksan väistellä horjuvia ja ördääviä kännikkäitä ja heiluvista muovituopeista lentäviä olutsuihkuja. Ylihinnan maksaminen kärventyneistä makkaraperunoista ei myöskään kuuluu elämäni top kolmoseen.

Mutta Kontufolkissa kaikki on toisin.


Ei ollut ördääjiä eikä tönijöitä. Oli vain leppoisa fiilis ja...apua, voiko näin imelästi sanoa...no, sanon kuitenkin, sillai niinku harmoninen ja viaton tunnelma.

Ihan kuin kouludiskossa, huokasi ystävä onnellisena. Mutta ilman sitä riipivää esipuberteettista epävarmuutta ja miljoonien kompleksien riippakiveä.

Melkoista hippeilyä siis. Ja juuri siksi niin ihanaa.


Ehkä yksi hienoimpia juttuja oli se, että läheisen vastaanottokeskuksen asukkaat oli myös aktivoitu mukaan tapahtumaan. Paitsi että he olivat olleet mukana rakentamassa puitteita, heillä oli myös oma ruokakoju alueella, jossa nälkäinen festarikansa pääsi maistelemaan eksottisia herkkuja varsin kohtuullista korvausta vastaan. Erityisesti samosat iskivät ainakin tämän herkuttelijan makuhermoihin kuin metrin halko.

Eikä pahaa ruokaa ollut muissakaan kojuissa. Kielen päälle jäi pysyvä muisto Vokeburgerin täydellisen ihanasta kasvishampurilaisesta ja minttusuklaabrowniesta (miksen tajunnut utsia ohjetta, perhana!) ja lempeästi hautuneesta Tyynelän tilan uutispuurosta kirnuvoilla. Eikä se Cacao Flown raakasuklaakaan pöllömpää ollut.

Ja miten nerokas oli idea siitä, että omien astioiden käytöstä palkittiin alennuksella. Ja tiskauspistekin oli järjestetty paikan päälle, tietenkin.


Eräs tuttu kuvaili tapahtumaa semmoseksi kotikutoiseksi hippifestariksi. Äänensävyssä oli havaittavissa pieni häivähdys pilkallisuutta. Jäin miettimään, mitäs perhanan vikaa oikeastaan on kotikutoisuudessa? Ja miksi me täällä iloisessa Karjalassa inistään aina niiden isojen massatapahtumien perään, eikä tajuta että monta pientä ja hienoa tapahtumaa on itseasiassa huomattavasti parempi juttu.

Pieni on kaunista ja hipit rautaa. Ja pieni palanen kouludiskoa tekee aikuisellekin oikein hyvää.

Lisää Kontufolk-kuviani löytyy täältä.

2 kommenttia:

 1. Pikkulinnut laulaa! Täällä ohje minttusuklaabrowniehin: http://uusimusta.squarespace.com/yrttipurkki/2012/8/22/tuhdit-herkkuneliot.html

  ps. kiitos kehuista muutenkin, "täydellisen ihanaa!" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoijoi, ihanaa! KIITOS! Ja mikäs on kehuessa kun ruoka on niin hyvää. Jään odottelemaan sitä burgeripihvireseptiä, vei tällaisen sekasyöjänkin kielen mennessään...:)

   Poista

Jätäthän kommentin, mutta mieluiten sellaisen jonka voisit antaa myös naamatusten, kiitos.