tiistai 21. elokuuta 2012

Ravintolapäivää!


Viime sunnuntaina koettiin jälleen kansalaisaktivismia kaikkein maistuvimmassa muodossaan: jo kuudetta kertaa Suomessa järjestetty Ravintolapäivä on pikkuhiljaa juurtunut myös Lappeenrantaan

Ja sehän on tietysti ihan mahtavaa.

Tapahtuman konsepti on yksinkertainen ja toimiva: kuka tahansa voi laittaa yhdeksi päiväksi oman ravintolan pystyyn. Tyyli on vapaa: tällä kertaa Lappeenrannassa oli tarjolla mm. kenialaisia ja venäläisiä herkkuja, rakkaudella tehtyä fetasalaattia livemusiikilla ryyditettynä sekä herttaisten nuoren polven yrittäjien ihan itse ideoima lasten limudisko. Omasta ravintolasta voi tiedottaa sekä tapahtuman netti- ja Facebook-sivujen kautta sekä tietysti omaa puskaradiota pitkin.


Olen ollut hitusen yllättynyt Ravintolapäivän saamasta suosiosta nimenomaan Suomessa, jossa kaikenlainen nipotus ja säännöistä niuhotus on perinteisesti viety äärimmäiseen huippuunsa. Samalla se kertoo kaunista kieltään siitä, ettei yhteisöllisyys ole suinkaan kuollutta ja kuopattua. Ruoan tekeminen toisille ja yhdessä syöminen on juuri sitä perusasioiden äärellä olemista, mitä varmasti moni hektisen nykymaailman tallaaja eloonsa kaipaa.

Se on myös yksi parhaista tavoista jakaa rakkautta, aivan tuiki tuntemattomillekin.


Joskohan sitä jo ensi kerralla laittaisi oman ruokabaarin pystyyn?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommentin, mutta mieluiten sellaisen jonka voisit antaa myös naamatusten, kiitos.